Coborati la prima?

Ehh hai... cel putin o data in viata ta de trecator prin oras ai auzit intrebarea aceasta :) Insa... ce te faci cand raspunsul il cauti de la un maidanez.

La Octavian Goga fetele posomorate din autobuz s-au inseninat imediat. Toata lumea il admira pe catelus...ce-i drept era frumusel, si statea langa mine ca de... e o lege pe undeva pe acolo care spune ca persoana ideala langa care putea sa stea eram eu. Ufff...exercitiu de exhilibru a fost pentru mine...si de concentrare si control al temerilor mele. Poi nici nu vreau sa ma gandesc cum s-ar fi derulat dimineata mea daca printr-o intamplare intamplatoare s-ar fi gandit sa ma muste. 

Pe mine cel mai tare m-a distrat faptul ca a mers vreo 3 statii, si la un moment dat un ins vroia sa coboare si si-a tot facut loc spre usa intreband intrebarea intrebatoare... pana a ajuns si la calatorul nostru mai neobisnuit. Interesant e ca au coborat la aceeasi statie... insa, cred ca si mai interesant ar fi fost ca animalutul nostru sa coboare la urmatoarea, si sa-i faca loc galant celui ce vroia sa coboare mai inainte. 

In fine, pe langa tot amuzamentul, dupa ce a coborat cainele, am mai vazut doar cateva  chipuri vesele, din cei care stiau de toata intamplarea. Oamenii si-au continuat traseul. Au ajuns in statie si s-au indreptat care incotro avea treaba. Si iarasi fete triste si posomorate. 

Momentele sunt atat de trecatoare... nu aveti idee cat de bine e cand faci sa fie trecatoare doar momentele triste. Fericirea permanenta asteapta la usa...cat mai ai de gand sa o lasi pe afara?

Exit... body & soul... stage left

da da...Snagglepuss stie ce zice cand gaseste solutii la ce e de gasit solutii.

La cat de genial e afara, eu cred ca filozofia lui trebuie trecuta putin prin filtrul curajului si al incercarii. Astfel, in loc sa fugim de ce pisici fuge fiecare in parte (de la cainii vagabonzi de pe strada pana la probleme care te urmaresc din umbra) mai bine ne avantam in a trece pe poarta solutiilor.


Nici macar nu iti trebuie o anumita cheie. Exista si alte variante de a deschide usile. Shame on you daca nu le cunosti, sa stii ca de la mine nu le vei afla. Dar iti voi spune ca rezolvarea se ascunde in unul din sertarasele pe care nu le-ai mai deschis de ceva vreme...poate de care nici macar nu iti mai aduci aminte, dar e acolo. Da-i si cauta!


Doru e tatic :)

Cum mama a avut mai multi frati si surori.... cum am cei mai frumosi veri si cele mai frumoase verisoare...cum  (alaturi de fratimiu) suntem cei mai mici din linie :D...cum unele iubiri ne dau aripi......cum cum cum...si cum necum, iata ca Doru e tatic, Katy e cea mai fericita mamica, iara je sunt matusica (de var de data asta), si pentru a 7-a oara. Nu ca-i ...superlativ de superlativ de exceptional de tare ??  :)


Bine ai venit pe lume Nicolas Bogdan!!!

Ingeras mic si frumos, sa faci multe, multe, extrem de multe nazbatii...mai ceva ca al tau tata..

Sa fii fericit si mereu vesel, pentru ca lumea asta are nevoie de zambete ca ale tale

Sa te bucuri numai de zile cu Soare,...iara cand ploua, tuna sau fulgera tu sa strigi cat poti de tare...ca cei din jur sa isi aminteasca de faptul ca Soare pastram mereu cu noi :)

Sufletel sa fii iubit, sanatos si curajos. Plin de dorinte, vise si sperante implinite.

Abia astept sa te cunosc :*


Coachingul în viaţa mea


Cine sunt eu?

Joi seara e o noapte cu adevărat magică. Fie că se derulează pe timpi suavi de balet, fie că se ascunde în întrebările puse de Elena în cadrul unui workshop Dreams ComeTrue, un lucru este cert joia se scriu poveşti frumoase.

Am fost la Ce înseamnă pentru mine să fiu un om sănătos? ...şi mi-am notat o temă – eseu nu glumă, dar scris cu cerneală numită „Viaţa Inei” pe o coală specială numită „Realitate”.

Nu voi face nici analiză de text, nici rezumat... nici nu voi povesti ce s-a întâmplat acolo. E o experienţă pe care trebuie să o trăieşti nu să ţi-o imaginezi prin cuvintele celor ce ştiu ce înseamnă. Imaginează-ţi doar că în momentul de faţă ţi-ai limitat de 10 ori drumul tău către ce îţi doreşti de la viaţă, pentru simplul fapt că eşti în una din următoarele situaţii:
a)      sceptic
b)      pesimist
c)      ironic
d)     mincinos (cu propria persoană)
e)      ooo da... dacă încă mai parcurgi lista ştii deja că lipseşte ceva

Oricum ar fi eu am de găsit câteva răspunsuri simple cu recomandarea să folosesc propoziţii fără NU şi DAR, iar întrebările câştigătoare sunt:

Cine sunt eu?
Ce înseamnă pentru mine sănătate fizică?
Ce înseamnă pentru mine sănătate mentală?
Ce înseamnă pentru mine sănătate psihică?
Ce înseamnă pentru mine sănătate spirituală?

La final de zi, după ce am clarificat fiecare răspuns în parte...nu ştiu exact ce o să se întâmple, însă sunt convinsă de un lucru: am făcut 6 paşi astfel ca ce îmi doresc Acum să fie în prezentul actual!

Tu ştii ce răspunsuri să oferi în cel mai realist, profund şi sincer caz?

De la cea mai mică... până la ăl mai înțelept prin puterea vârstei...și teoria nebuniei

Da măi..omul nebun e ăla închis în spitale, care face gesturi greu de explicat și își alege cuvintele puțin mai altfel decât restul lumii...
dar vrei să știi ceva? Nebunul e și ăla care iese puțin din tipare, care nu își face probleme de ce zice lumea (sau nu) care trăiește după regulile sale...care are prieteni pe care-i adoră etc etc.

În Echipa Happy Feet .. primul semn de nebunie nu este să zici “nu sunt nebun” ci să contești această stare psihologică printr-un simplu “adicătelea ce înțelegi tu prin...?”
Și cum nu îți trebuie o viață în spate ca să adori un grup de oameni... îți spun sincer că nebun e ăla care are prieteni ca ai mei... și mă bucur pentru el sau ea :)

Suntem nebuni când:

  • facem comandă la pizza și așteptăm (fomiști cum suntem) să vină și Haplea la masă (chiar și 2 ore)
  • ne ofticăm teribil la mimă... astfel că studiem vocabularul limbii române în amănunt
  • după 3 nopți albe de jucat mafia suspectăm pe cel din dreapta pentru că (de fapt și de drept) șoricelul a mâncat brânza de pe masă
  • jucăm de la 10 noaptea până la 6 dimineața poker pe o miză nulă
  • mergem cu 3 buburuze pe versanți abrupți, iar șoferul nu vede absolut nimic... nici în față, nici în spate, nici în stânga, nici în dreapta, nici pe colț, nici la 3 m distanță
  • stai 4 ore în fața unei porți doar ca să ...descifrezi de ce planeta e plată?
Că citești că aș mânca o savarină servită pe o tipsie de aur adusă pe un robot din familia Jetson... și o compătimești pe asta mică ...adică je, autoarea :))
  • continui să citești, doar să aflii că nebun e de fapt ăla care își descărcă nervii pe un amărât de laptop, sau ăla care mai chinuie din când în când oamenii pe la ora pe care e stăpân...sau chiar cea care abia așteaptă să le zică de dulce unor personaje
  • și DA ... nebun e ăla care subliniază apelativele din ultimele 2 clasificări :)
  • când dependența e dependență “băăăă...băgați-mă și pe mine în seamă :p simt nevoia de băgare în seamă :p”
  • nebun de sincer “Eu rămân.. să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...să muncesc...”
  • nebun când ți se pune pata de cum te trezești
  • nebun să vrei să știi de ce au înnebunit salcâmii? Mai ales pe 2 martie 2012 într-o locație ușor de coordonat pe hartă ;)
  • nebun să ieși în oraș și să stai să cerșești un pix și o foaie de la personalul localului ca în final să îți dai seama care era prețul din care scădeai 15% și alte ..la sută și să afliii...
  • nebun să nu auzi când se sparge un pahar lângă tine...dar în schimb...”hai trezirea că a trecut iarna s-a terminat cu hibernatul :)))” Și vine primăvara și culegem floricele de pe câmpii... și ne continuăm călătoria aia moca... în jurul Soarelui, că doar Mercur fu’ retrograd la începutul Anului ăstuia
  • nebun când nu vă mai suportttt... dar, de bine de rău căsuța de mesaje a la Facebuc o ia razna de ‘jjjde ori în fiecare zi și noapte
  • nebun calculat că doar facem un apartament
  • nebun cu ocru, venghe și mov în dotare
Și apoi mă dusei până mai încolo pe Mississippi și aflai că pisica zgârie de lasă semn, furnica valsează samba și crocodilul se întreabă de ce marmota poartă pantofii roșii și nu albăstrii cu picățele lila
  • Nebun mai e și overdraft scris invers
  • Ce să mai... nebuni mai suntem că umblăm cu ursul pe drum *sniff sniff*
până la proba contrarie (apică... pardon, adică.. o hârtie semnată de doctor prin care se atestă oficial statutul de nebun) eu vă iubesc așa nebuni cum sunteți >:D<

Click@zâmbet

Luni 13 februarie... fără superstiții, Mercur retrograd sau viscol doar cu întâmplări.
Nu mă mai surprind acele momente de parțial leșin când e sufocant de cald într-un loc și partea urâtă e că nu se întâmplă în intimitatea casei...
Oh well... cine știe câte întâmplări se pot construi astfel :))
Bun..după ce trecem de aspectul general că iar mi s-a făcut rău (și luăm în considerație că nu sunt anemică..bla bla.. doar puțin ”alergică” la căldură în combinație cu mijloacele de transport în comun)..și de faza zilei că nu am voce nici măcar pentru un strigăt de ajutor...putem trece la o dilemă interesantă: Cât de singuri suntem înconjurați de oameni pe care nu-i cunoaștem?
Ei bine, azi am avut surpriza să întâlnesc oameni care nu trec pe lângă tine ca roboțeii... cu toate că în alte ocazii acționează atât de mecanic încât ajungi să te întrebi dacă ei ajung să se bucure vreodată de ceva (aparent) lipsit de importanță.
Acum na'..de bine, (și nu) de rău mie mi se întâmplă să-mi fie rău destul de rar..și nu am nevoie de vreo mână de ajutor (și sper să nu ajung vreodată să am nevoie). Dar, de exemplu..pe vremea asta..cu patinoarul de pe stradă, nu îți doresc să ai parte de căzături (și ai înțeles cam tot ce era de înțeles)
Cât de mult să fii în întârziere? Cât de apăsătoare să-ți fie grijile? Cât de orbește să sari peste momentele de tranziție ale zilei?
Într-un fel îmi pare rău pentru acești oameni, dar în același timp vreau să le mulțumesc pentru lecția care o predau! Învață să privești și soarele și norii, învață să asculți și vara și vâjul iernii, învață să comunici și să înțelegi mesajul... și cel mai important învață să zâmbești chiar și atunci când...
ina

când unele lucruri se termină...

...teoretic e rost de un nou început.
...teoretic se produce o ruptură...care ruptură provoacă o rană...care rană ajunge să doară...pe care durere, ei bine nu o vrem!
... teoretic ești fie abătut(ă), fie trist(ă), fie dezamagit(ă), ... , fie cum vrei să mai descrii respectiva stare de spirit.
... teoretic te întâlnești cu o serie de răspunsuri ”nu știu”, pe care trebuie să le transpui clar și concis în realitate.
... teoretic se poate întâmpla să:

  • simți cum pământul îți fuge de sub picioare,
  • auzi cum lumea se sparge în jurul tău (și de ce nu te spargi și tu împreună cu lumea)
  • vezi cum contururile sunt șterse
  • guști amărăciunea situației
  • adulmeci fumul asfixiant al sfârșitului
  • înțelegi mai bine de ce unele sertărașe din mintea ta sunt închise cu cheia, iară cheia nu e de găsit pe nici unde (și nici nu suferi din cauza asta)
acum... știm cu toții cât de stufoasă e teoria. Așadar să trecem și la practic.

... practic show-ul continuă
... practic avem o minte genială, care minte are o putere de control teribilă, care putere poate face durerea să dispară.. ceea ce e de preferat (acum mai trebuie și antrenată puțin)
... practic te lupți cu câteva lacrimi pe obraz, îți canalizezi forța într-un pumn, îți spui oful printr-un urlet...și revii la scenarii, soluții, vise și speranțe
... practic ne jucăm de-a matematica
... practic se întâmplă să:
  • ai halucinații senzoriale. Pământul e tot acolo, doar ai mai coborât de pe un norișor
  • auzi aceleași zgomote infernale, doar că de data asta ești mai metaforic(ă)
  • stai într-un con de umbră ce îți tulbură vederea.. puțin așa
  • te îmbeți cu apă rece
  • ce crezi ai găsit o cheie, ...mă și te-a ros curiozitatea atât de tare încât ai încercat-o pe sertărașele alea... urmarea e deja poveste!
Ce rămâne de făcut? Păi eu zic că e de ordinul evidentului: îți pui natura selectivă la lucru (extragi câteva rădăcini pătrate și tot ce a fost mai bun din ce a fost) și te bucuri în continuare de ce drum!


Omuleț de zăpadă


Recunosc a înghețat cerneala în stiloul primit de la frățiorul meu și mi-am amintit că mai am o propoziție două de însemnat și pe aici.


Și ce ar fi de spus când afară există mormane de zăpadă, aerul e rece și necruțător și, deși e trecut de ora 7 seara, parcă nu aș ieși la un ceai cald în oraș...
azi aș vrea să știu exact cum trasezi cel mai bine linia dintre ce vrei tu să faci și ce ar trebui să faci. Nu voi afla răspunsul foarte curând. Dar măcar știu un lucru, nu o să stau să-mi pierd timpul cu lucruri care nu îmi plac, dar care se regăsesc în categoria ar trebui!

Cum o fi să fii un omuleț de zăpadă?!? Să îți faci prezența în societate doar o dată pe An, în multe colțuri ale lumii, să te topești sub privirea caldă a Soarelui...să dispari ușor, numai ca să te întorci la momentul oportun...

 
template by suckmylolly.com flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com