La cumpana dintre ani

Offf, timpul asta se tot grabeste..unde sa ajunga nimeni nu stie, iar nerabdarea lui ne-a adus la finele lui 2008. Acum toata lumea se pregateste sa intampine un nou an...pentru unii un nou inceput, pentru altii o continuare...C'est la vie, on dit toujours!



Pentru mine anul 2008 a fost un an al inceputurilor si al incercarilor. Astfel in 2008 am avut prima vacanta in calitate de studenta, emotiile primei sesiuni si mai tarziu al primelor restante (cu putin noroc si ultimele). Anul in care am schimbat prefixul s-a prezentat cu multe suisuri si coborasuri, fiecare din ele contribuind la persoana de azi!
Ianuarie si februarie au trecut in zbor luand cu ele multe emotii, bucurii si tristeti...
Primavara am intampinat-o cu o mica dezamagire, nu am trecut de ultimul nivel la DALF. Examenul a fost de 1 Martie, zi in care am cunoscut niste oameni rai (oricat de copilaresc ar suna) la examenul oral. In seara aceea "am fugit" acasa, locul care imi lipsea cel mai mult.

Dar timpul nu a stat in loc...A venit Aprilie cu o schimbare in atmosfera..am plecat la munte cu nebunii de la facultate, oameni minunati pe care ii cunosteam doar de cateva luni.

Cu pasi mici primul an de facultate se apropria de sfarsit..prin Mai imi aminteam de lucruri ce se petreceau cu un an in urma (atestate, bac, petreceri, treceri de la o etapa la alta), iar in Iunie si Iulie imi luam toate examenele :D

O parte din vara am ramas in Bucuresti participand la un intership si descoperind sentimentul de "being on your own" (eu mancare, eu curatenie, grija de mine si de 2 pisici :P)

Dupa ce toate s-au incheiat am ajuns si in vacanta: Constanta pentru o luna si cateva zile.. Ziua mea am petrecut-o la malul marii, careia i-am incredintat o dorinta (nu spun ce anume) si mai apoi am recuperat timpul cu familia si prietenii..

Am ajuns si in anul 2 la facultate, dovada ca timpul nu asteapta nici o secunda..Intrarea in BOS (Business Organization for Students) a fost inca un tel atins..si nu regret nici o secunda ca am ales sa vin aici. Am cunoscut niste oamenii incredibili si cu siguranta vom face o treaba exceptionala ;)

2009 bate la usa si stiu exact cum il voi intampina: cu mult entuziasm si optimism! Activitatea in departamentul SalesBOS, scoala de dans si facultatea sunt doar trei din miile de planuri ce imi vor ocupa timpul in anul ce va veni.

Poveste de Craciun

Craciunul..sarbatoare magica, cu o poveste uluitoare, marcata de traditii si legende...

Din pacate astazi notiunea de Craciun reprezinta pentru multi oameni un lucru comercial..si totusi, mai exista persoane care privesc dincolo de aparente...cautand in adancul sufletelor acel Spirit al Craciunului.

Profa de romana din liceu ne-a intrebat odata ce carte preferam, iar raspunsul meu includea Povestea de Craciun (sau "A Christmas Carol" pentru cunoscatori) a lui Charles Dickens, o poveste care aduce in prim-plan imaginea si esenta Craciunului. Chiar daca nu ai citit cartea ai multe sanse sa-i stii continutul pentru ca Disney, Hanna&Barbera si multi alti mari creatori au adoptat mesajul cartii regasit in Mickey's Christmas Carol, Flinstones Christmas sau multe alte filme de genul.

E povestea unui om avar vizitat in Seara de Ajun de trei spirite (Trecutul, Prezentul si Viitorul)..fiecare din acestea ii arata o parte din viata, iar viitorul se arata sumbru si infiorator...In cele din urma, batranul intelege ca drumul pe care-l urma nu era ceea ce-si dorea, si decide sa se schimbe, devenind un om mai bun, mai darnic si mai intelegator.

Dar toate acestea nu reprezinta decat o descriere a Craciunului...

Mai putem vorbi de acea perioada a copiilor incununata de cadouri, colinde, zambete si multa iubire. E perioada din an cand Mos Craciun ne viziteaza, cand brazii sunt impodobiti cu stele, cand glasurile copiilor ce vestesc Nasterea Domnului rasuna pe ulite, de dimineata pana seara...

Cand eram mica adoram in mod special un anumit moment din aceasta perioada...Imi amintesc de serile cand cete de colindatori veneau la geam, iar eu admiram jocul fulgilor de nea pe fundalul inchis al noptii...adierea vantului acompania glasurile colindatorilor, iar focul din soba se razvratea (parca intr-o continua cearta cu vremea rece de afara)...Imi amintesc cum lasam bradul fermecat sa ne poarte catre un taram de basm, il insarcinam sa aiba grija de Mos Craciun..pentru ca pe noi Mos Ene nu ne lasa sa-l asteptam pe mosul bun...

Pentru mine fiecare Craciun a fost special...ca sa nu va mai povestesc de anii cand Mosul venea mai pe seara, iar eu impreuna cu fratiorul meu ii povesteam ce am mai facut in anul acela, ce poezii am mai invatat si ce cantecele mai cantam...Si de fiecare data aveam aproape familia mea impartasind clipe de fericire si iubire...Si asa va fi mereu!!!!

Dar Craciunul tau??

teambuilding Sibiu


Au trecut doar cateva ore de cand experieta din teambuilding BOS s-a incheiat si deja imi lipseste foarte mult! A fost un sfarsit de saptamana minunat, un inceput de vacanta magic..si cel mai important au fost doua zile petrecute alaturi de oameni incredibili! 20 si 21 decembrie, zilele cand s-a desfasurat teambuildingul, reprezinta o perioada de care ne vom aminti cu drag iar miile de poze si filmulete ne vor ajuta cu siguranta:)


Am plecat din Bucuresti la prima ora a diminetii, majoritatea cu gandul la somn...insa cu toti nerabdatori sa descoperim Sibiul in numai cateva ore. Multumita soferului am avut parte de un drum suficient de periculos si plin de peripetii, dar, din fericire, am ajuns cu bine la destinatie!Ajunsi in Sibiu prima cladire cu care am "interactionat" a fost gara...cu mult mai frumoasa decat garile din ale orase...Apoi, dupa ce toate detaliile au fost puse la punct, ne-am indreptat incet catre hostelul unde eram cazati. Centrul vechi al orasului ne astepta sa-i descoperim legendele :)


Am format multe cercuri si joculete care sa ne ajute sa ne cunoastem mai bine. Astfel printre picaturi de ploaie si multe zambete ne-am cunoscut mai bine unii cu altii..si am descoperit mai usor Sibiul si oamenii primitori de aici!


Momentele inedite cand am cantat, ne-am jucat carti sau mima, cand am fost mici actori sau cand pur si simplu am vizitat Sibiul au oprit putin timpul. Din pacate, acest timp neindurator se grabea.. Q: unde sa ajunga oare?A: nimeni nu stie...si iata ca deja ne pregateam sa ne luam "la revedere" de la acest minunat loc.


Revenirea la realitate a avut loc undeva pe drumul de intoarcere..mai exact in momentul in care acelasi sofer nebun oprea in Bucuresti in jurul orei 20. Indreptandu-ne catre casele noastre..inca mai visam la timpul petrecut in Sibiu...



Sunt multe lucruri de povestit, sunt multe momente de care imi voi aminti cu drag si sunt cateva clipe/ore impartasite cu oameni minunati...Cum sa nu-ti lipseasca?

departe de final

Iata ca anul se aproprie de sfarsit cu pasi repezi...luna cadourilor a venit, iar atmosfera de vacanta s-a instalat pe nesimtite...
Infinitele proiecte si lucrari de la facultate au fost in sfarsit predate...asta dupa saptamani intregi petrecute nedormind si cautand informatii, uneori, in zadar, iar in ultima zi "alergand" dupa profesor sa-i mai predai proiectul...cu alte cuvinte nebunie curata!! Dar nu s-a terminat..o veni ea vacanta, dar imediat ce se termina ne paste lucrari peste lucrari, si o sesiune plina de energie :)...si totusi, toate lucrurile se aseaza incet incet la locul lor. Acum oricat de "intunecati" ni s-ar parea norii, va rasari si soarele la momentul potrivit ;)
Pana atunci sarbatorile de Craciun si anul nou sunt o prioritate..iar escapada - teambuilding BOS va da startul distractiei de vacanta. Sibiul, oras cu o poveste minunata, cu legende si mituri captivante va fi locul unde eu si ceilalti membrii BOS (business organization for students) vom petrece un inceput de vacanta exceptional...Plecarea la 6 dimineata de la Pacii (= pentru mine trezirea de la ora 4 si la 5 la metrou) si drumul lung pana acolo nu reprezinta vreun motiv de suparare...pana la urma micile incoveniente dispar cand petreci timpul cu oameni minunati...
Iata ca in sfarsit am ocazia sa descopar orasul pe care in ultimul an de liceu il studiasem intens (trebuia sa fac impreuna cu cateva colege un traseu turistic prin orasul Sibiu)..oare va fi asa cum mi-l imaginasem pe atunci?? Poate voi avea surpriza sa fie cu mult mai minunat decat m-as fi asteptat...dar asta voi descoperi cat de curand...pana atunci voi reveni la micul bagaj pe care nu l-am terminat :D


Suflet de copil

Scena: un parc din Bucuresti, intr-o seara de Decembrie
Participanti: Spectatorul si 2 actori
Povestea: Spectatorul fermecat de dansul leaganului admira un moment din viata unui prichindel.
Purtat de bratele ocrotitoare ale mamei ajunge in parc unde totul i se pare bizar...Abia pasind se indreapta spre acele "castele" aparate de copiii mai mari. Este prea mic pentru a intra in lupta, si prin urmare se intoarce plin de voiosie la mamica sa.
Urmele pasilor pe nisipul umed indica o noua atractie: leaganul! Aici in bratele mamei se lasa leganat, parca purtat catre noi lumi de povesti...Lumina felinarului de langa leagan permit spectatorului sa citeasca iubirea si fericirea de pe chipul mamicii, in vreme ce prichindelul se lasa ocrotit de ea...
Cateva momente mai tarziu, il poti vedea studiind cu foarte mare atentie fiecare coltisor al parcului...nu iarta nimic...
Adierea vantului nu-i mai da voie sa stea suficient cat sa descopere parcul in intregimea sa...insa nu se intristeaza, stie ca se va intoarce curand.
Iesind din scena parcului trece pe langa mine, spectatorul din seara aceasta, si usor privirea-i curioasa se lumineaza tradata mai apoi de 2 gropite ce apar pe obrajorii gingasi....
Prin ochii lui nu poti vedea decat lucrurile bune din lumea asta, iar zambetul vesnic sincer te fac sa-ti doresti mereu sa ai un suflet de copil...

Strumfi micuti si scumpi

Pentru ei exista multe stari trecatoare, insa fericirea este singura ce dainuie si le domina zilele...Pentru ei viata nu este deloc complicata, si ...vrei sa stii un secret?...defapt nici nu e complicata..
Cat de repede se imprietenesc si cat de simple par sa fie lucrurile pentru ei...pana si cele pe care adultii le considera "complicate"!
Sunt minunati...descoperind lumea inconjuratoare...si luand in considerare fiecare detaliu....
Cat de simple si clare sunt sentimentele pentru ei....stiu ce le place, stiu ce nu (si cum sa refuze)....au nevoie de protectie, indrumare si sustinere....Sunt COPII si sunt minunati!....

...pentru cei ametiti de proiecte ;)

Noaptea, inainte de examen. In apartamentul profesorului suna telefonul pe la 3. Cu o voce iritata acesta raspunde:
-Da!
-Dormi?
-Bineinteles ca dorm!
-...si noi invatam tutzi mortii ma-tii !...

13 reguli

Ratacindu-ma prin lumea virtuala am descoperit articolul "13 reguli de aur in vanzari " (http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=13360).
Pentru cei interesati de domeniul negocierilor este un articol destul de interesant...si cum in ultimul timp "m-am jucat" foarte mult pe tema negocierilor am hotarat sa-l "rasfoiesc" un pic.
Nu mi-a parut rau deloc! Cele 13 reguli sunt idei de baza ce trebuiesc respectate pentru a incheia o negociere cu succes...hopefully, someday I will have success applying them :D
1. Cunostintele tale – Esti un profesionist?
2. Felul tau de a fi – Inspiri incredere?
3. Non verbalul si paraverbalul – Esti un maestru al comunicarii?
4. Ce ai de oferit – Te recomanda sau nu?
5. Atitudinea ta – Cat esti de disperat?
6. Pozitionarea – Tu vinzi sau el cumpara?
7. Orientare in teren – Esti in vizita la un potential client?
8. Timpul – Cat de grabit esti sa cedezi?
9. Imaginea ta – Daca ar vorbi ce ar spune?
10. Starea ta de spirit – Pesimist sau optimist?
11. Respectul – cine pe cine respecta?
12. Oferta concurentei – Este buna sau rea?
13. Timpul si orientarea!

Articolul scris de Marian Rujoiu ofera un punct de pornire in a afla mai multe despre tehnicile negocierii..Daca vreuna din intrebarile de mai sus ti-au atras atentia citeste cu incredere articolul...La fel si pentru cei interesati sa devina buni negociatori...

Insomnia

"Ora 1:30 si nici urma de mos Ene. Oare ce i s-o fi intamplat de a uitat sa ma viziteze si pe mine? Mos Timp s-o fi indurat de el si l-a lasat sa cada prada propriului saculet cu nisip?...ma indoiesc..."
Cam astea erau cuvintele pe care le scriam aseara...incercand sa adorm mai repede...Din pacate somnul s-a lasat asteptat, iar eu am scris un timp..dupa care m-am hotarat sa incep o carte noua...prima la indemana Silmarillion una din lucrarile celebrului J.R.R.Tolkien ramasa nepublicata in timpul vietii. Nu am inceput sa citesc decat prefata in speranta ca imi voi obosi ochii si voi fi nevoita sa adorm...intr-un fel am reusit, insa acum vreau sa citesc cartile acestui autor...(Iata ca la lista mea de carti se mai adauga un membru 8->)
Nu are sens sa mai povestesc nebuniile lui Tommy, un motan neastamparat, care imi tinea companie ca victima a insomniei.
Singurul gand care ma nelinistea intr-o oarecare masura...era ca nu voi reusi sa ma trezesc de dimineata...iar in timpul zilei voi fi destul de obosita...Din fericire, nici unul din aceste aspecte nu s-au adeverit...
Aseara imi doream sa nu am de aface cu insomnia...sa vina Mos Ene si sa imi dea biletul catre lumea viselor....astazi sper ca insomnia sa ma mai viziteze noptile ce vor urma...Doar trebuie sa termin minunatele si incredibilele proiecte de la facultate...Numai gandul la Tourism Economy ma sperie...desi uitandu-ma peste structura nu pare a fi cine stie ce ...dar (caci evident exista un dar)....Apoi calculele pentru Services Economy par infinite (noroc ca lucrez in echipa :D), Iar la Business Communication avem ce comenta nu gluma! De parca nu ar fi de ajuns...se mai anunta si alte proiecte si lucrari pentru finalizare, printre ele cel de la Food Stuff sau Entrepreneurship (asta ca sa nu va mai povestesc de presupusul optional)....oare am uitat vreunul?? poate da, poate nu...prea mare agitatia ca sa-mi dau seama...maybe
Planul strategic este totusi deja conceput in mintea mea (ce sa scriu, cand, cum si cat) mai ramane acum sa-l pun in aplicare si sa il respect intocmai...
Mult succes si colegilor mei scumpi si dragi, caci sunt convinsa ca trec prin aceleasi "framantari"....cu putin curaj vom reusi...
All in all...Don't worry, be happy :*

studii superioare

La oficiul pentru plasarea fortei de munca vine intr-o zi un batranel. 

       - Dom'ne, am un nepot in provincie si as vrea sa-l aduc in Capitala. Ce locuri de munca aveti?

- Pai, avem un post de vanzator de ziare, castiga 16 milioane pe luna.

      - Prea mult, zice mosul . El e din provincie, vine aici in Bucuresti, da de bani si se strica. Poate aveti ceva mai modest.

- Vanzator in piata, 14 milioane pe luna, plus ce mai pica.

      - Tot e mult, zice mosul . O sa-i strice cu femeile, taica. Ceva la zece milioane, zece milioane jumate n-aveti?

- Ba da, sa lucreze intr-o companie Multinationala, dar ii trebuie studii superioare.

civilisation

"Codul bunelor maniere"..."cei şapte ani de acasă"...idei formulate de etică sau elemente esenţiale pentru a trăi într-o societate considerată "civilizată"? Cine poate şti care este adevărul? Cel mai probabil "experţii în domeniu" sau ..poate că NIMENI...certe rămân situaţiile ce depind într-o oarecare măsură de existenţa acestor aşa zise elemente...situaţii care până la urmă spun mai mult decât 1000 de fraze la un loc.

În ultimul timp am avut ocazia să observ situaţii create de absenţa acestor elemente. Dezamăgită am descoperit că erau foarte multe...şi partea tristă este că nu se sfârşesc aici.

Să vă dau un mic exemplu: întâlnire de recuperare cu profa de engleză. Locaţia: undeva în una din clădirile ASE-ului, Ora: 16:30 (cu toate că era vorba de o oră cu care am fost de accord, pentru unii era prea târziu, ideală pentru alţii..irelevantă pentru majoritatea), Participanţi finali: profa (cu nelipsita ei energie) şi se pare că reprezentantul grupei je. În principiu eu ştiam că nimeni nu va mai veni (dată fiind situaţia creată de minivacanţa "alegerilor"), iar profa doar presupunea...însă, din nefericire, undeva pe drum au fost uitate câteva reguli... În final, comentariul profei: "Îmi cer scuze că ţi-ai pierdut timpul, la fel cum îmi pare rău şi pentru timpul meu pierdut, căci mă pregătisem... Eu înţeleg că toată povestea cu alegerile şi 1 Decembrie au oferit o minivacanţă...dar la un momemnt dat tot va trebui să ne întâlnim să recuperăm seminariile pierdute..Îţi mulţumesc că ai venit şi îţi doresc o minivacanţă plăcută." (cam ăsta ar fi fost rezumatul discuţiei mele cu profa). Totuşi, alta ar fi fost situaţia dacă se discuta de amânare...

Un alt exemplu: În autobuz, venind spre Bucureşti...am avut  să fiu nevoiă să-mi împart timpul cu acea categorie de oameni cărora nu le pasă cât de mult pot jigni aruncând nişte vorbe în vânt. De ce trebuiau să fie grosolani, să facă unele comentarii care nu-şi aveau locul...şi până la urmă să facă lumea să se simtă prost. Am văzut în ochii unei femei simple şi ceva mai în vârstă că toate aceste comentarii o deranjau..şi nu-mi venea să cred că unii oameni pot fi atât de răi. Ignoranţi, indiferenţi, bădărani...nu cred că există un singur termen care să le definească comportamentul şi caracterul. Observaţii nu puteai să faci, pentru că la un moment dat aveai să regreţi că ai încercat să-i corectezi...pentru că "să le faci un bine" ar fi prea mult spus.

Un exemplu no.3: Aniversarea prietenei copilăriei mele (una din cele mai bune prietene). În principiu o seară foarte reuşită...ignorând câteva excepţii. Am avut ocazia să petrec câteva ore alături de oameni care mă cunosc de când stâlceam cuvintele..chiar şi de mai înainte...De asemenea am avut ocazia să petrec câteva ore alături de foşti colegi, oameni pe care mult timp îi vedeam apoape zilnic...dar să cunosc şi figuri noi...Nimic de obiectat până aici. Totuşi în momentul când îi respecţi pe cei din jur, ceri să fii respectat la rându-ţi. Cu toate că generalizez un pic, ideea rămâne aceeaşi. Din nefericire ...am avut de îndurat şi persoane care se par că nu văd lucrurile astfel..Din fericire...am învăţat să nu mă mai consum atât de mult şi să am puterea să-i ignor şi să văd jumătatea plină a paharului.

Evident exemplele nu se termină aici...Dar eu consider că sunt suficiente pentru a sublinia un aspect: trebuie să fim oameni în primul rând, să ne facem viaţa cât mai frumoasă, iar pe pânza pe care pictăm să folosim o paletă  de culori plină de magie :)

 
template by suckmylolly.com flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com